Senzor do plenky

20.2.2020
Citace:
P.Sen et al.,Low-Cost Diaper Wetness Detection Using Hydrogel-Based RFID Tags, IEEE Sensors Journal (Volume: 20, Issue: 6, March15, 2020, Page(s): 3293 - 3302, DOI: 10.1109/JSEN.2019.2954746
Zdroj
RFID čip s anténou, obr. SMARTCODE Corporation, via Wikimedia Commons, CC BY-SA 3.0, https://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0/.

Když Charles Walton získal v roce 1983 patent na radiofrekvenční visačky (RFID tags), asi nečekal, že najdou cestu i do dětských plen. Pokrytá vrstvou hydrofilního gelu tvoří RFID jednoduchý senzor vlhkosti plenky. Při zvlhnutí gel trochu zvětši objem a stane se vodivým. To dostačuje, aby RFID vyslal signál do až metr vzdálené čtečky. Pokud jde o složení gelu na senzoru, jde o velmi podobný polyakrylát jako se používá v plenkách pro pohlcení vlhkosti. „Plenky používají nejen kojenci, ale i starší populace nebo pacienti upoutaní na lůžko, kteří se o sebe nemohou postarat. V těchto případech je vhodné, aby pečovatel byl informován o tom, že pacient, zejména na vícelůžkových pokojích, potřebuje výměnu,“ soudí první autor publikace Pankhuri Sen z MIT.

 
Odeslat komentář k článku "Senzor do plenky "



Opište text z obrázku:

Odeslat článek "Senzor do plenky " e-mailem

Diskuse/Aktualizace