Pozor na CSI Stick

2.9.2008
Cellular Seizure Investigation Stick ve skutečné velikosti. Barevné pruhy na jednom konci udávají typ konektoru (foto Parabel Corporation)

Paraben Corporation uvedla na trh zařízení, určené ke stažení informací z mobilních telefonů. Nazývá se Cellular Seizure Investigation Stick nebo krátce CSI Stick. Připojíte ho k mobilu pomocí konektoru na jednom jeho konci a během chvilky stáhnete všechna data včetně vymazaných avšak nepřepsaných. Přečtete si je s pomocí programu Paraben´s Device Seizure na vašem vlastním počítači. Zařízení určené primárně pro orgány činné v trestním řízení si může koupit kdokoli za 200 dolarů. Zatím je k dispozici pro telefony Samsung a Motorola, další však na sebe jistě nenechají dlouho čekat. Skutečně může CSI Stick usnadnit policejní vyšetřování anebo půjde spíše o nástroj vzájemného špiclování?

sasek 5.9.2008: To není žádná technologická inovace, ale jen přebalení starého nápadu. Už dnes lze najít na internetu tuny SW na stažení dat z mobilu do PC. Navíc jsem si jist, že to nikdy nebude chodit s víc než par mobily. Takove zařízení totiž potřebuje znalost komunikačního protokolu (a drivery) mobilu a ty jsou často proprietarní.

merlin111 3.11.2008: Nicméně to bude fungovat s těmi běžně rozšířenými. Navíc je tu ještě potenciální "Velký Bratr" sedící na telefonní ústředně.

 
Odeslat komentář k článku "Pozor na CSI Stick "



Opište text z obrázku:

Odeslat článek "Pozor na CSI Stick " e-mailem

Diskuse/Aktualizace