Pozitivní vedlejší účinky očkování

13.8.2014

Po spoustě leckdy neověřených zpráv o nežádoucích účincích očkování přichází i informace pozitivní. Jak ukazují zkušenosti z Jihoafrické republiky, očkování proti pneumokokům (Streptococcus pneumoniae) snížilo počet infekcí bakteriemi, které odolávají antibiotikům. V zemi se od roku 2009 očkují děti, což vedlo ve věkové skupině očkovaných k poklesu pneumokokových infekcí o dvě třetiny. Jejich počet poklesl rovněž u dospělých. Menší počet nemocných znamená méně antibiotik pro jejich léčbu. Můžeme očekávat, zdali se tyto výsledky potvrdí i z Pobřeží slonoviny, Eritreje a Nigeru, jež toto očkování zavedly nedávno.

Petr Novotný 13.8.2014: Pozitivni dusledky ockovani jsou konstantou od dob snupani susenych nestovicnych strupu elitami starovekych indickych kralovstvi a uziti bylo vzdy prisne sledovano. Soucasnou problematizaci plosneho ockovani proto nelze pricitat nedostatecne informovanosti nebo odklonu od prisne vedeckeho mysleni. Zastupy oponentu se jako vzdy opiraji o skutecny problem, ktery v tomto pripade tvori obava z opakovani nedavnych vyraznych problemu. Pripady mozne souvislosti deckych nemoci, ktere behem oslabeni v nekterych pripadech propukly, jsou zde zastupnym problemem jine obavy. Kdyz bylo prokazano, ze se v Kongu vyrabela vakcina proti obrne na organech simpanzu namisto makaku a takto prakticky doslo k rozsireni viru HIV, zabyvala se vinou lekare, ktery takto v rozporu se svym poverenim, prisahou a etickym mandatem znacne navysil prijem sveho podniku, pouze lekarska komise, ktera k nicemu nedospela. V pripadech umrti po ockovani neozkousenym pripravkem proti praseci chripce nedoslo ani na to. Chceme-li napravit reputaci metody, ktera rozvoj moderni civilizace umoznila, meli bychom pochopit zdroj pocitu nesvobody.

Ladislav Machala 14.8.2014: To Akademon: poněkud mi uniklo, co převratného studie na očkovaných dětech prokázala - že poklesne výskyt pneumokokových infekcí u očkovanců se očekávalo, jinak by očkování nemělo smysl, a že tudíž poklesla spotřeba antibiotik, která jsou jedinými kausálními léky pneumokokových infekcí bylo lze také očekávat. To Petr Novotný: z Vašeho textu vůbec nechápu, co jste vlastně chtěl říci, nicméně hypotéza, že k rozšíření HIV došlo cestou vakcíny proti polio vyráběné na čimpanzích buňkách, se neprokázala. Genetické důkazy svědčí spíše proti společnému původu HIV a kmenů SIV od populací šimpanzů, jejichž předkové "poskytli" své orgány na výrobu dotyčné vakcíny.

Petr Novotný 15.8.2014: V pochopeni vam brani vas parcialni postoj. Odvozeni HIV od SIV bylo zpochybneno spise mensinou, ze?

 
Odeslat komentář k článku "Pozitivní vedlejší účinky očkování "



Opište text z obrázku:

Odeslat článek "Pozitivní vedlejší účinky očkování " e-mailem

Diskuse/Aktualizace