Švýcarská společnost Barry Callebaut, jeden z předních světových výrobců čokolády, uvádí na trh novou čokoládu nejenom ze semen kakaovníku (rod Theobroma), ale z celého plodu. Semena kakaovníku, kakaové boby, jsou uložena v měkké nasládlé dužnině, která se vyhazuje. Archeologové předpokládají, že lidé původně pojídali právě tuto dužninu a kvasili z ní nápoje dříve, než zvládli zpracování tuhých semen. Zdali do čokolády rozemelou i tuhou šlupku plodu, není zatím jasné. Nicméně společnost uvádí, že využije 100% plodu, takže můžeme očekávat novou zajímavou chuť. Při současné výrobě čokolády 70% vyhazujeme.
WholeFruit chocolate (celoplodá čokoláda) přijde na trh ve dvou druzích, jedna jako analogie hořké jen z plodu kakaovníku, druhá mléčná s přídavkem mléka. Barry Callebaut dodává čokoládu známým společnostem jako Nestle, Hershey nebo Unilever. K novému produktu uvádí: „Výsledkem je vysoce kvalitní surovina, kterou lze užívat jako přísadu do džusů, smoothies, mraženého zboží, pečiva nebo cukroví.“