Moderní technologie v diplomacii

7.12.2011

Spojené státy, které nemají přes třicet let diplomatické styky s Iránem, otevřely na internetu alespoň virtuální vyslanectví. Stránka se obrací přímo na Íránce a přináší informace o udělování víz a možnostech studia, prohlášení americké vlády a aktuality. Íránská vláda vyjádřila svůj nesouhlas ještě před zpřístupnění této stránky, bezprostředně poté, co ministryně zahraničí USA Hillary R. Clinton oznámila pouhý úmysl. V dnešní době není tak snadné udržovat obyvatelstvo v informačním ghettu.

Pan Jaromír 18.12.2011: Akademone, nechceš radši nechat politiku na pokoji? Je snad málo stránek, které o ní ví zaručeně "všechno"?

akademon.cz 18.12.2011: Nechci. Nemůžeme se tvářit, že vědecké objevy se odehrávají za zdmi výzkumných institucí bez vztahu k vnějšímu světu. Nové technologie mohou náš život v budoucích desetiletích ovlivnit více než jakékoli jiné téma, které se nyní zdá závažné. A z oblasti velké politiky – technologický náskok Spojených států je možná nejdůležitější faktor, který udržuje stabilitu současného světa. Proto se otázkám politiky i kterýmkoli jiným budeme na stránkách akademonu.cz věnovat i nadále dle vlastního uvážení. Máte nějaký konkrétní příspěvek do diskuse?

Karel 23.12.2011: Navážu na Jaromíra a odpověď Akademona. pokud tady budete řešit politiku, o které nic nevíte, pak:

1. ztratíte čtenáře (beztak jde úroveň akademona dolů)

2. Akademon skončí jako Lysenko

A to Vám nepřeju. Věda, která je služka politiky, není věda. A pokud byste se chtěli srovnávat s Einsteinem a jeho dopisem Rooseveltovi, pak také dodejte, že svého činu v závěru života velice litoval.

akademon.cz: 23.12.2011: Vážený pane Karle, děkuji za Váš zájem, Vaše přirovnání mě pobavilo. Možná by bylo načase od obecných frází přejít k nějakému konkrétnímu problému. Píšete, že politice nic nevím. Poučte mě. Napište, v čem je původní příspěvek špatně, nač máte jiný názor. Co chybí v příspěvku o virtuálním vyslanectví a co bych tam měl dodat? Pomozte mi tak zlepšit klesající úroveň akademonu. Nedostává se mi lidí ochotných přiložit ruku k dílu, dobrých rad mám dostatek.

Veronika Kuchyňová-Šmigolová 14.12.2012 via fb:Pozitivní je, že cílem je dát Íráncům informace, které jim jejich vládá upírá, ale jako skutečné velvyslanectví by to fungovat nemohlo.

Virtuální vyslanectví USA najdeme zde.

 
Odeslat komentář k článku "Moderní technologie v diplomacii "



Opište text z obrázku:

Odeslat článek "Moderní technologie v diplomacii " e-mailem

Diskuse/Aktualizace