Líh z nestravitelných cukrů

25.2.2009

Prof.Eckhard Boles z Goethe-Universität Frankfurt, expert na kvasné procesy, již vyplňuje patentovou přihlášku na nový typ kvasinek, které dokáží produkovat ethanolu z xylózy, což je pentosový polysacharid, který nacházíme ve dřevě anebo rostlinných stéblech. Dříve se označovala též jako dřevní cukr. Prof.Boles z dvanácti různých bakteriálních enzymů, jež ji štěpí, vytipoval jediný vhodný, který pomocí genové manipulace vpravil do buněk kvasinek. Nové kvasinky nyní vyrábějí ethanol z xylózy (xylosy) stejně, jako dosavadní typy z glukózy nebe sacharózy.

Pan Josef Kubů 4.3.2009: O biolihu II. generace se mluví dost dlouho, zatím se však pokud vím ještě nic nesprovoznilo. Bude se u nás o tuto technologii někdo zajímat a uvede do praxe?

 
Odeslat komentář k článku "Líh z nestravitelných cukrů "



Opište text z obrázku:

Odeslat článek "Líh z nestravitelných cukrů " e-mailem

Diskuse/Aktualizace