Kosmetika trochu jinak

3.12.2009

V současné době je trh s kosmetikou zaplaven pseudo-zázračnými,přípravky, které dle reklamy dokážou zcela nemožné ihned, zázraky do tří dnů. I velmi renomované firmy uvádějí na trh stále nové přípravky na odstranění vrásek, omládnutí na mladistvě pružnou pokožku, založené na působení kyseliny hyaluronové, kolagenu či vysokomolekulárních cukrech. Tyto látky jsou sice přírodní produkty, ve své podstatě pokožce vlastní, v jejich aplikaci se však skrývá jeden podstatný problém. Kyselina hyaluronová, její soli a kolagen, jedno jestli z lososa, kaviáru či získaný z jiné tkáně anebo podobné látky, jsou vysokomolekulární bílkoviny. To značí, že jde o tak velké molekuly, že v žádném případě neproniknou pokožkou a neovlivní tudíž její vlastnosti. Jejich účinek se rovná vaječnému bílku, nanesenému na tvář. V případě, že by tyto látky byly schopny volně disociovat přes pokožku, pravděpodobně bychom seschli hned při prvním lehkém zapocení.

Vysokomolekulární cukry mohou do mezibuněčného prostoru proniknout a vázat tam na sebe velké množství vody. Tím dojde k zavodnění a zbytnění tkáně a následnému vyrovnání vrásek. Je tu však malý háček. Tělo nadbytečnou vodu velmi rychle vyloučí a ta s sebou strhne mnoho užitečných látek. V důsledku toho dojde k prohloubení původního problému. Tým českých vědců z AV ČR, několika vysokých škol, společnosti Enzymix s.r.o. a odborných klinických pracovišti z oblasti kožního lékařství a gynekologie připravil směs biologicky aktivních látek, které mají na základě klinických studií ověřený účinek na lidskou pokožku. Využili při tom speciální technologie stabilizované kombinace enzymů s peptidickými štěpy a deriváty kyseliny hyaluronové v kombinaci s oligopeptidy a esenciálními aminokyselinami. Mimo těchto látek obsahuje účinná směs ještě řadu dalších biologicky účinných složek rostlinného i živočišného původu. Protože neobsahuje příliš velké molekuly, proniká velmi dobře do mezibuněčného prostoru, kde katalytickým působením enzymů vytváří kolagen, elastenová vlákna a vyplňující kyselinu hyaluronovou ze sloučenin, které dodá vlastní organismus.

Při výzkumu účinků směsi těchto látek na Psoriatické klinice prof. Novotného bylo mimo jiné zjištěno výrazné zlepšení stavu psoriázy a atopického ekzému, mimo jiných kožních chorob. Velmi pozitivní vliv byl při testech na gynekologickém pracovišti zjištěn na tvorbu strií, vrásek, odstranění a změkčení jizev, včetně potlačení hematomů, otoků či následků popálenin.

Více o kosmetice vytvořené na základě klinických zkoušek si můžete přečíst zde.

 
Odeslat komentář k článku "Kosmetika trochu jinak "



Opište text z obrázku:

Odeslat článek "Kosmetika trochu jinak " e-mailem

Diskuse/Aktualizace