Další novinky z Anaheimu

4.4.2011

Na konferenci Americké chemické společnosti v kalifornském Anaheimu přednesl 31.března t.r. Yiqi Yang z University of Nebraska-Lincoln informace o možnostech využití kuřecího peří. Ročně se ho na celém světě vyprodukuje několik milionů tun. Část se ho využije jako nekvalitní krmivo, zbytek je nutné pálit nebo skládkovat. Chemická úprava a rozmělnění umožní, aby se tento odolný bílkovinný (keratinový) materiál využil jako součást termoplastických biodegradabilních polymerů spolu s metylmetakrylátem, aniž by to bylo na úkor mechanických vlastností.

Referáty přednesené letos v Anaheimu by mohly zajímat i barmany. Neil C.Da Costa ze společnosti International Flavors and Fragrances, Inc., expert na chemickou analýzu vůní, studoval dobře známý koktajl Bloody Mary. Zjistil, že chemicky jde o velmi nestabilní směs, v níž se látky zodpovědné za správnou chuť a vůni rychle rozkládají. Dostatek ledu zpomalí nežádoucí procesy. Důležitá je kvalita použité rajčatové šťávy. Vodka není pro správnou chuť příliš důležitá, na její kvalitě lze ušetřit.

 
Odeslat komentář k článku "Další novinky z Anaheimu "



Opište text z obrázku:

Odeslat článek "Další novinky z Anaheimu " e-mailem

Diskuse/Aktualizace