Čokoládou proti infarktu

15.11.2006
Rozpůlený plod kakaovníku Theobroma cacao. Kakaové boby uvnitř plodu jsou hlavní surovinou pro výrobu čokolády.

Výzkumníci z Johns Hopkins University v americkém Baltimoru na základě svých výzkumů tvrdí, že i malé množství kakaa nebo čokolády může mít význam pro prevenci infarktu. Kakao totiž obsahuje látky, které výrazně snižují srážlivost krve, protože omezují schopnost krevních destiček se navzájem shlukovat, což je základní mechanismus vzniku krevní sraženiny. Již dva dílky čokolády denně mohou mít pozorovatelný vliv. Samozřejmě je lepší požívat hořkou čokoládu s co nejvyšším obsahem kakaové hmoty, než čokoládu mléčnou, která navíc obsahuje nepříliš prospěšný cukr a smetanu. Rovněž lidé s poruchami krevní srážlivosti by se měli mít na pozoru.

 
Odeslat komentář k článku "Čokoládou proti infarktu "



Opište text z obrázku:

Odeslat článek "Čokoládou proti infarktu " e-mailem

Diskuse/Aktualizace