připravili metodou genové manipulace Sean Davies se svými kolegy z Vanderbilt University v Nashvillu v Tennessee. Běžné střevní baktérie modifikovali tak, aby nepřetržitě v tenkém střevě produkovaly N-acyl-fosfatidylethanolaminy (NAPE). Normálně se tyto sloučeniny objevuje jen po jídle. Rychle se přeměňují na N-acyl-ethanolaminy (NAE), které potlačují chuť k jídlu. Tento proces znázorňuje obrázek. Své výsledky přednesli 249.celonárodním kongresu Americké chemické společnosti, který právě probíhá v coloradském Denveru. Otázkou zůstává, zdali nový prostředek zabere proti stále se šířící obezitě. Ta je způsobena tím, že lidé jedí, i když hlad nemají, na čemž potlačení tohoto pocitu sotva něco změní. I geneticky modifikované baktérie sotva pomohou, nedodržíme-li základní pravidlo, které zní : "Nepřežírat se!"