Vraždy podle pohlaví

29.3.2019
Citace:
Harrison, M. A., Hughes, S. M., & Gott, A. J. (2019). Sex differences in serial killers. Evolutionary Behavioral Sciences. Advance online publication, http://dx.doi.org/10.1037/ebs0000157
Zdroj
Karikatura nejznámějšího seriového vraha Jacka Rozparovače (Jack the Ripper) uveřejněná v časopise Punch v roce 1888, obr.John Tenniel [Public domain].

Pozůstatky dávné minulosti stále vězí hluboko v našich mozcích. Psychologové a psychiatři porovnali 110 sériových vrahů ve Spojených státech z let 1856 - 2009. Mužů a žen bylo mezi přesně po 55. Modus operandi (typický styl a postup) zpravidla souhlasil s rolí, jakou jejich pohlaví mělo v dávných komunitách lovců a sběračů. Muži jako lovci zabíjejí vybrané cizince, které sledují často velmi daleko od domova. Ženy vraždí v nejbližším okolí, příbuzné, sousedy, prostitutky zákazníky. Na obrázku vidíme karikaturu nejznámějšího masového vraha Jacka Rozparovače (Jack the Ripper). Protože působil v Londýně, do studie nebyl zahrnut. Nicméně jeho modus operandi dobře zapadá.

 
Odeslat komentář k článku "Vraždy podle pohlaví "



Opište text z obrázku:

Odeslat článek "Vraždy podle pohlaví " e-mailem

Diskuse/Aktualizace