Vakcínu naložíme do cukru

25.5.2019
Citace:
V.Leung et al., Thermal Stabilization of Viral Vaccines in Low-Cost Sugar Films, Scientific Reports, volume 9, Article number: 7631 (2019) DOI: 10.1038/s41598-019-44020-w ID
Zdroj
Nahoře chemická struktura polysacharidu pullulanu, dole disacharidu trehalózy.

Některé vakcíny, zejména založené na živých oslabených patogenech (atenuované vakcíny), je třeba skladovat v chladu při 2 - 8 oC. V teplých nerozvinutých oblastech proto vzniká řada logistických problémů a cena očkování roste. Experimenty ukazují, že ke stabilizaci očkovacích látek postačí vysušení v tenké vrstvě směsi polysacharidu pullulanu a disacharidu trehalózy. Chemickou strukturu vidíme na obrázku. V suchém stavu si vakcína proti viru Herpes simplex typu 2 podržela účinnost dva měsíce při 40 oC a vakcína proti viru chřipky typu A dokonce tři.

 
Odeslat komentář k článku "Vakcínu naložíme do cukru "



Opište text z obrázku:

Odeslat článek "Vakcínu naložíme do cukru " e-mailem

Diskuse/Aktualizace