Soutěž pro žáky ZŠ a SŠ v tvorbě 3D animací

24.2.2011

Tisková zpráva sdružení Generation Europe: Žáci základních a středních škol mají jedinečnou možnost vyzkoušet si tvorbu 3D animací. Umožní jim to unikátní program, který je pro školní použití zcela zdarma. Zájemci mají navíc možnost poslat výsledky své práce do soutěže a vyhrát zajímavé ceny. Soutěž probíhá do 1. dubna 2011.

Program StoryFactory je primárně určený pro ty zájemce, kteří si chtějí svět tvorby 3D filmů a počítačové grafiky nejprve osahat. Právě proto je vhodný pro mládež. Vznikl za spolupráce Matematicko-Fyzikální fakulty UK a neziskové organizace Generation Europe a je k dispozici na stránkách www.storyfactory.cz.

Pro člověka, který se se světem tvorby 3D filmů a počítačové grafiky setkává poprvé, je StoryFactory to pravé. Aplikace poskytuje animátorům jedno 3D město s několika prostředími. Kromě ulic a domů je zde také virtuální kino, kavárna, park a dokonce i hřbitov. Do tohoto města je zasazeno několik postav: dva kluci, tři holky a jedno ušaté stvoření zvané Emocuc. Úkolem animátorů je navrhnout si vlastní situace, které se v tomto prostředí mohou odehrát a následně je také zpracovat.

Samotné ovládání programu je snadné a zvládne jej každý běžný uživatel, proto je program vhodný i pro žáky a studenty. Aplikace umožňuje vytvořit krátký animovaný film dokonce už během jedné hodiny. Školy pak mohou program využívat ve výuce IT zcela zdarma.

Animátoři si při vzniku snímku vyzkouší nejen práci s kamerou a střihem, ale stanou se na chvíli také scénaristy, režiséry i kostyméry. Při závěrečných úpravách lze snímek navíc opatřit titulky nebo nadabovat. Kromě všech těchto činností se mladí tvůrci naučí také plánování, trpělivosti a důslednosti.

Snímek vytvořený ve StoryFactory lze poslat nejen kamarádům či jej zveřejnit na YouTube. Zájemci jej mohou přihlásit do soutěže a vyhrát zajímavé ceny. Soutěž je určena týmům složených ze žáků základních a středních škol, kteří mohou pracovat pod vedením učitele. Výsledky své práce pak můžete zasílat do 1. dubna 2011.

Pokud tedy patříte k fanouškům 3D animace a rádi byste se zapojili, neváhejte a podívejte se na www.storyfactory.cz.

Odeslat komentář k článku "Soutěž pro žáky ZŠ a SŠ v tvorbě 3D animací "



Opište text z obrázku:

Odeslat článek "Soutěž pro žáky ZŠ a SŠ v tvorbě 3D animací " e-mailem

Diskuse/Aktualizace