Raději mobil než sex

19.7.2019
Citace:
https://multimedia.3m.com/mws/media/1665444O/3m-sosi-2019-global-findings.pdf
Zdroj
Mapa světa s vyznačenými státy, kde průzkum probíhal, obr. 3M. Modře jsou vyznačeny vyspělé země, fialově rozvíjející se.

Jeden reálný přítel má cenu tisícovky virtuálních. Raději by žilo bez sexu než bez mobilního telefonu kolem čtvrtiny lidí. Asi třetina respondentů výzkumu tvrdí, že kdyby věda neexistovala, jejich život by se nijak nezměnil. Asi mají hodně sexu a nemají čas užívat mobil. Na druhou stranu dotazování připouštějí, že toho o vědě vědí málo a nespojují si ji s běžným životem. Za nejvíce přínosný pokládají medicínský výzkum. Skoro polovina odpovídajících věří pouze vědeckým poznatkům, které jsou v souladu s jejich vlastním přesvědčením. Mnoho dalších výsledků ukázal rozsáhlý průzkum o postoji lidí k vědě provedený ve 14 zemích společností 3M.

Slabinou je, že v každé zemi na otázky odpovídalo kolem tisícovky lidí. Jako smysluplné číslo pro výzkum veřejného mínění se pokládá tak 3.000 respondentů. Na druhou stranu až na výjimky se výsledky mezi státy tolik nelišily, takže jistou vypovídací hodnotu čísla mají.

Úplnou tiskovou zprávu společnosti 3M najdeme zde.

 
Odeslat komentář k článku "Raději mobil než sex "



Opište text z obrázku:

Odeslat článek "Raději mobil než sex " e-mailem

Diskuse/Aktualizace