Jak se v dávných dobách vařilo

4.2.2011

1.Američtí badatelé připravili rádoby přesný kalendář počátků zpracování jídla předky současného člověka:

2.První užití nástrojů při požívání masa před 3,4 miliony let v Afaru v Etiopii (tehdy to byl Australopithecus afarensis).

3.Běžné používání nástrojů při zpracování masa před 2,5 miliony let v Awashském údolí v Etiopii (tehdy to byl Australopithecus africanus).

4.Použití kamenných nástrojů pro přípravu želvího, rybího a krokodýlího masa v Keni před 1,95 milionem let (tehdy to byl Homo habilis).

5.Pečené zbytky z různých míst v Africe před 1,6 a 1,0 miliony let (tehdy to byl Homo habilis a v jižní Africe Homo erectus).

6.Nejstarší důkazy běžného používání ohně pro přípravu pokrmů před 800 000 lety v Israeli (tehdy to byl Homo erectus).

7.Běžné nálezy ohnišť v Evropě okolo 400 000 let před současností (tehdy to byl Homo heidelbergensis).

8.Používání rostlinných zdrojů škrobu (afrických brambor a čiroku) před 100 000 lety (tehdy šlo o Homo sapiens).

Odeslat komentář k článku "Jak se v dávných dobách vařilo "



Opište text z obrázku:

Odeslat článek "Jak se v dávných dobách vařilo " e-mailem

Diskuse/Aktualizace