Den otevřených dveří na Fakultě biomedicínského inženýrství ČVUT pro studenty i rodiče - Tisková zpráva

6.2.2008

Dne 7. února 2008 (od 10.00 hod. do 15.30 hod.) zve Fakulta biomedicínského inženýrství Českého vysokého učení technického v Praze všechny zájemce na netradiční Den otevřených dveří, kde bude pro všechny příchozí připraven bohatý program v učebnách i laboratořích fakulty (nám. Sítná 3105, Kladno).

Zájemci získají informace o studiu a prohlédnou si výukové prostory fakulty. V laboratořích se seznámí s experimenty, z nichž některé si budou moci sami vyzkoušet. Jejich pozornost určitě upoutá demonstrace umělé plicní ventilace, možnost ovládat systémy myšlenkou (EEG biofeedback) nebo detektor lži a další úlohy. Zájemci si mohou prohlédnout laboratoře, např. nově vybudované laboratoře biofyziky, biofotoniky nebo biologie. Připravena je pro ně vědomostní soutěž Bioriskuj z oblasti biologie, chemie, matematiky a fyziky.

„Studenti se mohou aktivní formou seznámit s možnostmi studia na fakultě, získat mnoho užitečných informací a rozšířit si své znalosti i praktické zkušenosti. Od tohoto roku budou navíc studenti přijímáni do prvního ročníku na základě tzv. Národních srovnávacích zkoušek (NSZ), které zajišťuje společnost www.scio.cz, s.r.o.“, sdělil doc. Marcel Jiřina, proděkan pro pedagogiku.

Den otevřených dveří se zájmem sledují tradičně i rodiče středoškoláků a absolventi jiných bakalářských programů, kteří se zajímají o magisterské studium biomedicínského inženýrství. Fakulta nabízí ale i možnost studovat v rámci univerzity třetího věku, která na fakultě úspěšně funguje již čtvrtým rokem.

Fakulta biomedicínského inženýrství vznikla transformací z Ústavu biomedícínského inženýrství v květnu 2005. Je sedmou a zároveň nejmladší fakultou Českého vysokého učení technického v Praze. V současné době na ní studuje v bakalářském a magisterském studijním programu cca 430 studentů.

Odeslat komentář k článku "Den otevřených dveří na Fakultě biomedicínského inženýrství ČVUT pro studenty i rodiče - Tisková zpráva "



Opište text z obrázku:

Odeslat článek "Den otevřených dveří na Fakultě biomedicínského inženýrství ČVUT pro studenty i rodiče - Tisková zpráva " e-mailem

Diskuse/Aktualizace