CTU CarTech – ČVUT v Praze vyvíjí formuli - tisková zpráva

20.4.2008
logo ČVUT

17. dubna 2008, Praha – České vysoké učení technické v Praze se zapojuje do studentské konstrukční soutěže seriálu Formula Student/SAE. CTU CarTech, plným názvem Czech Technical University CarTech Formula Student/SAE Team, je nově vzniklý univerzitní tým na ČVUT v Praze, který vyvíjí závodní formuli pro víkendového řidiče dle pravidel seriálu Formula SAE.

Cílem projektu je vyvinout a vyrobit malý jednomístný závodní vůz. Konstrukce rámu a motoru vozidla je limitována znalostmi, kreativitou, invencí a představivostí studentů a bezpečnostními pravidly. Vývoj závodních vozů vrcholí každoročně na mezinárodních soutěžích, kde spolu jednotlivé univerzitní týmy z celého světa zápolí v různých disciplínách o titul nejlépe navrženého vozu. CTU CarTech má v plánu poprvé vyjet na závodní okruhy seriálu Formula Student/SAE v srpnu 2009 na okruhu Hockenheim v Německu.

Každý student účastnící se konstrukce, stavby, testování, závodu a dalších událostí spojených s projektem uplatní v praxi své technické, lidské a jazykové dovednosti a znalosti. Účast v projektu studentům přinese kromě vítězství v závodu především nenahraditelnou zkušenost, kterou zúročí v pozdějším zaměstnaní jako inženýři.

„Vůz CTU CarTech FS.01 se teprve rodí na papíře a vítězství v závodě zatím není ničím jiným než snem. Tento sen se ale lehce může stát realitou. Protože v CTU CarTech si plníme své sny,“ uvedl člen univerzitního týmu ČVUT Ing. Radek Tichánek, Ph.D.

Více informací o projektu CTU CarTech naleznete na webových stránkách projektu http://cartech.cvut.cz.

Odeslat komentář k článku "CTU CarTech – ČVUT v Praze vyvíjí formuli - tisková zpráva "



Opište text z obrázku:

Odeslat článek "CTU CarTech – ČVUT v Praze vyvíjí formuli - tisková zpráva " e-mailem

Diskuse/Aktualizace